• Veilig sportklimaat

  KVC hecht zich aan een veilig sportklimaat, waarbij er op een goede manier en sportief met elkaar om wordt gegaan. Iedereen moet zich veilig en prettig voelen binnen onze vereniging. Om dit te kunnen waarborgen zijn er gedragsregels opgesteld. Wij hanteren de gedragscode van de KNKV en het NOC/NSF, onze gedragsregels zijn hier van afgeleid. Deze regels gelden zowel voor de spelers, trainers en coaches als de ouders en supporters. Spreek elkaar aan wanneer dit niet het geval is, of meld het bij het bestuur om vervelende situaties te stoppen en te voorkomen.

  KVC  heeft haar gedragsregels afgeleid van de gedragsregels zoals die zijn opgesteld door de KNKV en het NOC/NSF.  

  In het kort samengevat:

  • Wij zijn sportief en hebben respect voor iedereen die het mogelijk maakt onze sport te beoefenen.
  • Er is geen plaats voor agressie, geweld, discriminatie of pesten (ook niet ”online”).
  • We sluiten niemand buiten en iedereen is welkom.
  • Seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten zijn uit den boze.
  • Als er problemen zijn, maken we dit bespreekbaar en indien nodig melden wij verkeerd gedrag. 

   Onderstaand zijn de volledige gedragsregels te vinden (ook per functie van onze vereniging); 

  Gedragcodes voor sporters

  Gedragcodes voor trainers/coaches en begeleiders 

  Gedragcodes voor functionarissen (bestuurders, werknemers niet zijnde sporters)

  Gebeurt er iets dat je niet fijn vindt dan heb je de mogelijkheid om dit te melden bij het Blokhoofd van jouw leeftijdscategorie bij KVC.

  Ook heb je de mogelijkheid om anoniem melding te maken van grensoverschrijdend gedrag. Zo biedt FIER een chat aan waar je anoniem je verhaal kunt doen. Dit platform is er niet alleen voor sporters, maar voor iedereen die met grensoverschrijdend gedrag in aanraking komt. Bij FIER kun je dagelijks terecht. Van maandag tot vrijdag is de chat van FIER open van 16.00 tot 06.00 uur. Op zaterdag, zondag en tijdens de feestdagen is de chat open van 20.00 tot 06.00 uur.

  SpeakUp van Centrum Veilige Sport Nederland biedt jou ook de mogelijkheid om anoniem je verhaal te doen. Dit kan zowel online als telefonisch. Bij SpeakUp maak je enkel een melding van grensoverschrijdend gedrag. Je krijgt niet direct een medewerker te spreken via de chat of telefonisch.

  Meldanoniem via SpeakUp

  Wil je meer weten over wat Centrum Veilige Sport Nederland voor je kan betekenen? Ga dan naar hun website centrumveiligesport.nl

  Aannamebeleid vrijwilligers

  Om ervoor te zorgen dat onze leden veilig en onbezorgd kunnen sporten en te voorkomen dat er zich ongewenste situaties voordoen, hanteert KVC een aannamebeleid voor trainers, coaches en andere vrijwilligers. Daarbij doorlopen we de volgende stappen:

  • Kennismakingsgesprek
  • Controle van referenties (bv eerdere sportverenigingen, register met tuchtuitspraken voor zeden in de sport)
  • Aanvragen VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), dit herhalen we elke 4 jaar
  • Bekend maken met de omgangs- en gedragsregels
  • Bewustwordingssessies