• PROFIEL VAN DE WEEK: KARIN VOSTERS
  Naam: Karin Vosters
  Team: Senioren 1
  Geboortedatum: 26-02-1996
  Woonplaats: Hapert
  Relatie (verliefd): relatie met Tijn

  1. Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies?
  Op het moment heb ik drie banen. Ik geef bij twee gezinnen met Persoons Gebonden Budget (PGB) persoonlijke begeleiding aan de kinderen. Daarnaast werk ik als begeleider complexe zorg bij Careflex. Hierbij ga ik naar verschillende organisaties in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg om kinderen, ouders en jongeren te begeleiden. Super afwisselend en uitdagend dus!

  2. Wat zijn je passies/hobby’s buiten het korfballen?
  Mijn beroep is een grote passie van me. Ik begeleid graag de ouders, kinderen en jongeren. Naast korfbal en werken, houd ik ook van leuke dingen doen met vriendinnen.


  3. Heb je een bijnaam, zo ja welke?
  De meeste mensen noemen me Kaat of Kaatje. Zowel bij de korfbal als daarbuiten, gewoon omdat dat makkelijker is dan Karin. Mijn broer noemde me vaak kakboembak en ook viswijf is een veel gehoorde bijnaam in huize Vosters.

  4. Wat is je favoriete zaterdagavondbesteding?
  Zaterdagavond ga ik het liefste iets met vriendinnen doen. Drankjes drinken en lekker dansen is mijn favoriet.


  5. Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt?
  Tijdens een wedstrijd scoorde ik in plaats van een doelpunt een bloedneus... Ik maakte een actie waardoor ik vrij stond, ving de bal die iemand in het voorbeeld gooide, draaide me om naar de korf om te schieten en boem… Een flinke bloedneus was het gevolg.

  6. Hoe bevalt de samenwerking (inmiddels fusie) tussen VVO en Klimroos? Voor NeCa leden: Hoe bevalt het bij KVC?
  Heel goed! Het is super gezellig in de selectie en door de fusie hebben we ook een veel beter eerste gekregen. En er is altijd wel iemand die na de training/wedstrijd of in het weekend een drankje mee gaat drinken.


  7. Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom?
  Marloes Waterschoot, omdat haar lichaam ooit bewegingen maakt tijdens een training of wedstrijd die de gemiddelde persoon niet kan maken zonder geblesseerd te raken. Marloes kan zo ongelukkig en pijnlijk vallen dat het schikken en lachen tegelijk is, meestal speelt ze gewoon weer verder alsof er niks aan de hand is.


  8. Om wie of wat heb je rond het korfbal het meest gelachen?
  Fraukje Geelen, want haar humor is net zo droog als die van mij… En we hebben natuurlijk samen hard gelachen om Danielle Das die op Hapert kermis uit haar rok was gescheurd en zonder schaamte als Tarzan verder danste.


  9. Heb je een bepaald bijgeloof voor de wedstrijd?
  Bijgeloven komen en gaan. De ene keer is het dat ik perse voor de wedstrijd een banaan, wortel of boterham met stroop moet eten. Of dat het laatste schot bij het spelen moet zitten. Het enige bijgeloof wat ik al jaren heb, is dat ik al vanaf de A-jeugd dezelfde warming-up doe. Dezelfde oefeningen en natuurlijk ook in dezelfde volgorde. Sommige noemen het autistisch, maar ik noem het gewoon mijn hoofd en spieren klaar maken voor de wedstrijd…

  10. Hoe denk je dat tegenstanders je zien als speelster?
  Ik denk dat tegenstanders mij zien als een fysieke dame die gevaarlijk is in de korfzone. Gevaarlijk in korte kansen, maar ook in het uitlokken van vrije ballen en strafworpen.


  11. Wat is je hoogtepunt als korfbalster?
  Het Nederlands Team onder de 16 en onder de 19. Daar heb ik veel geleerd en meer zelfvertrouwen gekregen. Binnen onze club was de promotie naar de topklasse het hoogtepunt en een heel leerzaam begin van mijn tijd bij senioren 1.


  12. Wat is je dieptepunt als korfbalster?
  Dat was sowieso mijn enkelblessure waardoor ik bijna 2 jaar niet kon korfballen. Sindsdien verlies ik liever een wedstrijd, dan dat ik helemaal niet kan spelen.


  13. Welke korfbaldroom zou je nog willen verwezenlijken?
  Ik zou met senioren 1 nog wel een keer willen promoveren naar de topklasse. Ook is mijn droom om op mijn 50ste nog steeds kampioen te worden en dat goed te vieren.


  14. Hoeveelste plek verwacht je te eindigen in de competitie?
  Ik verwacht een tweede plaats. Dat zou mooi zijn want dan kunnen we volgend jaar ook nog hoofdklasse spelen!


  15. Waar ligt de kracht van je huidige team?
  Ons team is erg goed in het combineren en het zoeken naar de juiste kansen. We blijven net zolang diepe lijnen lopen, gooien, rennen, kijken en wachten totdat iemand helemaal vrij staat en hem binnen kan schieten. Op die manier spelen we bijna elke verdedigende ploeg weg.

  16. Van welke trainer/trainster heb je het meeste geleerd en waarom?
  Will van de Kruijs, omdat hij super duidelijk kon zeggen wat je moest doen en hoe hij het spel wilde zien. Door zijn trainingen in de B, A en de senioren, ben als korfbalster groeit. Zeker in de korfzone.


  17. Wie verdient volgens jou de titel 'clubman/clubvrouw' binnen KVC?
  De opa en oma van Kelly Koolen en Danielle Das. Dat zijn zo’n trouwe supporters die op hun oude dag zelfs nog helemaal naar uitwedstrijden rijden om ons aan te moedigen!


  18. Je bent voor 1 dag de voorzitster van de vereniging, wat zou je willen veranderen/organiseren?
  Ik ben voorstander van een korfbaltoernooi met flinke derde helft. Denk aan een zuiderburentoernooi, moatentoernooi of Forza toernooi, maar dan met korfbal…

  19. Wil je verder nog iets kwijt?

  Nope, want: