• Op de vroege ochtend stond de wedstrijd KVC 1 - Altior 1 op het programma. De voorgaande wedstrijd eindigden in een fiasco voor de dames uit Hapert. Het team had veel last van de verdedigende druk van Altior. Afgelopen week had het team hier veel aandacht aan besteed op de training en met succes!

Voor de wedstrijd begint wordt het uitteam, KVC 1 met het team van de week (KVC D3) en de scheidsrechter voorgesteld aan het publiek.

De scheidsrechter fluit in en direct wordt duidelijk dat het team er als collectief voor de volle 200% voor gaat. KVC start fel aan de wedstrijd en door een afstandsschot van Fenna Lepelaars staat het scorebord op 1-0. Kort daarna valt ook het eerste doelpunt bij de uitploeg. KVC behoud de snelheid in het spel en creëert daardoor voldoende kansen. Door een overtreding van Altior, krijgt KVC een vrije bal die koelbloedig door Zoe Bolte wordt afgerond. Altior scoort drie keer en loopt uit tot een stand van 2-4. Karin Vosters zorgt voor spanning in de wedstrijd, met haar omdraaibal is het 3-4. De start van de wedstrijd geeft het team vertrouwen. KVC zit lekker in de wedstrijd en zou het dan vandaag de dag zijn dat de thuisploeg gaat stunten? Toch is het de uitploeg die telkens uitloopt. Door twee afstandsschoten van Altior staat de stand op 3-7. KVC creëert voldoende kansen, maar mist daarentegen enorm veel open kansen. We horen het publiek dan ook regelmatig: “oeeeeeh” & ''de volgende zit'' roepen. Altior daarentegen rond hun kansen wel af en laten daardoor ook zien waarom zij bovenin meedraaien. Desondanks geven de kansen vertrouwen en knokt de ploeg van Ben Morel door. Zoe Bolte weet voor rust wederom nog een vrije bal en afstandsschot te scoren. De teams gaan de rust in met een stand van 6-10.

Na rust duurt het lang voordat het eerste doelpunt valt. Uiteindelijk is het Jitte de Bruijn die het eerste doelpunt maakt 7-10. Drie doelpunten is dan wel een achterstand toch voelde iedereen in het MFA in Hapert dat het nog mogelijk was. Onder flinke aanmoediging van het publiek scoren Nanne Schilders en Fenna Lepelaars twee doelpunten, maar ook de ploeg uit Heeswijk Dinther blijft mee scoren. 9-12. Wat mooi is om te zien, is dat de speelsters die dit jaar overgekomen zijn naar senioren 1 ook meer weten te scoren en beter hun draai weten te vinden in KVC 1. Minthe van de Heuvel is hier een voorbeeld van en brengt met haar afstandsschot een score van 10-14 op het scorebord. Het spelbeeld van de laatste 10 minuten blijft hetzelfde. Altior weet uit te lopen en de scheidsrechter fluit af bij een stand van 14-21. Ondanks de nederlaag kijkt KVC met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. Ben Morel: “Ben zeer trots op het team. Goede inzet en mentaliteit 👍. Volgende week gaan we knallen 👊”

Met nog twee finales in het vizier kan er nog van alles gebeuren in de Hoofdklasse A poule. Aanstaande zondag zal de topper tegen de directe concurrent Prinses Irene gespeeld worden. In de voorgaande wedstrijd werd er in de laatste minuut verloren met 14-13. KVC is gebrand om de punten dit keer in Hapert te houden. Aangezien de overige seniorenteams uit spelen, kunnen we alle support gebruiken!! De wedstrijd start om 12.00 in het MFA in Hapert.

De uitslagen van de overige seniorenteams zijn als volgt:
    KVC 5 won ruimschoots van DSV 3: 13-2.
    Tijdens (voorlopig) de laatste wedstrijd van Lotte & Yinthe (buitenlandse stage) werd er in een spannende strijd door KVC 2 met 12-10 gewonnen van Prinses Irene 2.
    KVC 3 verloor helaas met 7-9 van DSV 2.
    KVC 4 was vrij vandaag.

Programma 28 januari