• Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Altior 1 op het programma. KVC kent een moeizame zaalperiode waar nog geen punten zijn behaald. Desondanks waren de meiden gebrand om de punten thuis te houden. KVC werd deze week aangemoedigd door het team van de week, KVC E4. Aan de support van dit team heeft het absoluut niet gelegen!!

KVC begon sterk aan de wedstrijd en had in de verdediging controle over de wedstrijd. Hierdoor duurde het lang voordat het eerste doelpunt viel. Zoë Bolte opende de score met een mooi afstandsschot. Altior had er al snel een antwoord op waardoor het 1-1 werd. In de gehele eerste helft was het verder alleen Altior die de korf wist te raken waardoor we de rust in gingen met een magere stand van 1-6.
    Coach Ben benadrukte in de rust dat de dames goed aan het verdedigen waren alleen we moesten de kansen afmaken.
    We gingen de tweede helft in met een schone lei en waren gebrand om nog wat doelpunten te maken en weer op voorsprong of weer gelijk te komen. We begonnen de tweede helft goed en het was Nanne Olislagers die de 2-6 maakte doormiddel van een strafworp. Altior was over het algemeen de betere ploeg en zuiver in de afronding, waardoor de tegenstanders door het scoren van 3 doelpunten verder weten uit te lopen. Aanvallend heeft KVC het lastig door de verdedigende druk van Altior. Manon van Rooij zet door het scoren van haar korte kans de stand op 3-9. De doelpunten blijven vallen aan de kant bij Altior, maar Fenna Lepelaars en Nanne Schilders maakten er ook nog 2 voor KVC. Ook Jitte de Bruijn en Manon van Rooij wisten door 2 afstandsschoten ons nog wat doelpunten te bezorgen. Helaas wist Altior de kansen beter af te maken waardoor de wedstrijd word afgefloten met een stand van 7-16.

Via deze weg wil KVC 1 het publiek bedanken en de mensen die elke week voor ons achter de knoppen van de jurytafel zitten.

De komende weken zijn er geen wedstrijden. Op donderdag 12 januari neemt KVC 1 het op tegen Bladella 1 in een oefenwedstrijd en op zondag 15 januari zal de competitie weer hervat worden.

De overige uitslagen:
    KVC 4 heeft met 4-10 verloren van Spoordonkse Girls 1.
    De wedstrijd van KVC 2 ging in de eerste helft gelijk op, echter nam Altior 3 de punten mee naar huis. 10-17.
    KVC 3 wist zondag wel te winnen van Prins Irene 3 met 12-7 en behouden hiermee de koppositie in de poule.
    KVC 5 wint van DDW 3 met 13-4 en behoud net als KVC 3 de koppositie in de poule.

Fijne feestdagen!