• Ook korfbalvereniging KVC wil starten met OldStars walking korfball in 2021 in de kernen Casteren, Duizel, Hapert, Hoogeloon en Netersel e.o.

  Korfbalvereniging KVC uit Hapert heeft de ambitie om in het voorjaar van 2021 te starten met OldStars walking korfball. In navolging van het succes in het Brabantse Knegsel, Schijndel en Den Dungen wil ook KVC uit Hapert kijken of ze deze aangepaste spelvorm kan introduceren. In de eerste fase wordt een 10 wekelijkse cursus aangeboden door KVC om mensen te laten kennis maken met deze aangepaste spelvorm.

  Hiermee biedt de club ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking korfball biedt KVC een aangepaste spelvorm voor korfbal op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

  Wat is OldStars walking korfball?

  Met OldStars walking korfball biedt KVC in samenwerking met het KNKV een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen, op 1/4 van het veld in de breedte, 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij schieten. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.

  OldStars walking korfball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

  Heeft u interesse in deelname en/ of wilt u op de hoogte worden gehouden?

  U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding.

  De komende periode wil KVC kijken of er interesse is bij ouderen om hier aan te mee doen. Heeft u interesse om mee te doen, zin om te helpen bij de organisatie of heeft u vragen?

  Stuur dan een e-mail naar c.kieneker@kvckorfbal.nl