• Gisteren stond de eerste officiële zaalwedstrijd op het programma. In de zaal komt KVC uit in de Hoofdklasse. De eerste wedstrijd werd thuis gespeeld tegen een bekende tegenstander voor KVC, Ona/Astrantia uit Overasselt.

KVC begon gefocust aan de wedstrijd en liet in de eerste minuten van de wedstrijd goed spel zien. Het was Ona/Astrantia die de wedstrijd opende met een afstandsschot. In de aanval speelt KVC met een schotklok. Dit houdt in dat er binnen 25 seconden de korf geraakt moet worden. Ondanks dat het voor de meeste speelsters de eerste keer is dat ze met de schotklok spelen, ervaart het team weinig hinder van de schotklok. Het aanvalsvak zoekt geduldig naar de juiste kansen. Fraukje Geelen wordt vanaf de zijkant verdedigd en kan daardoor met een strafworp de score op een gelijke stand zetten. Door een afstandsschot en een korte kans neemt Ona/Astrantia de leiding in de wedstrijd. 3-1. Coach Ben Morel vraagt een time out aan, waardoor KVC weer op scherp gezet wordt. Door een vrije bal van Manon van Rooij en een afstandsschot van Fraukje Geelen komt KVC terug in de wedstrijd. 3-3. Het tempo in de eerste helft ligt hoog bij KVC. Door een korte kans van Jitte de Bruijn neemt KVC voor het eerst de voorsprong in de wedstrijd. Hierdoor wordt er gerust met een stand van 4-3. KVC speelt een goede eerste helft en krijgt vertrouwen door de huidige ruststand. Ondanks de peptalk in de rust is het Ona/Astrantia die scherper uit het kleedlokaal komt. Slordige fouten aan de kant van KVC zorgen ervoor dat Ona/Astrantia de stand verder kan uitbreiden. 4-7. Jitte de Bruijn staat wederom volledig vrij en na enige twijfel of ze moest schieten, scoort ze de 5-7. In de minuten daarna gaat het gelijk op. Doelpunten van Fenna Lepelaars en Karin Vosters zorgen ervoor dat het publiek zich klaar kan maken voor een spannende slotfase. Met nog ongeveer een kwartier te spelen staat het 7-8. In de verdediging pakt KVC af en toe te veel risico’s waardoor het team cadeautjes weggeeft aan de ploeg uit Overasselt. Ona/Astrantia straft de fouten van KVC gelijk af en weten door twee strafworpen te scoren de stand verder uit te breiden naar 7-11. De wedstrijd lijkt gespeeld, echter geeft KVC zich niet zomaar verloren. Door een paar tactische wissels komt er nieuwe energie in de ploeg. Een strafworp van Karin Vosters en een afstandsschot van Jitte de Bruijn zorgen ervoor dat de stand wordt teruggebracht naar twee doelpunten verschil. Manon van Rooij gooit de wedstrijd in het slot met misschien wel het mooiste doelpunt van dit seizoen. Doordat de schotklok op 2 seconden staat, is ze “verplicht” om de korf te raken. Vanaf de zijlijn scoort ze met 1 hand de 10-12. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd.

KVC 2 deelt de punten met Ona/Astrantia 2 in gelijkwaardige strijd. 8-8.
    KVC 3 laat zien dat ze als team gegroeid zijn in de wedstrijd tegen ODC 2. Tijdens de veldcompetitie werd in de laatste minuut verloren van deze tegenstander. Gisteren lieten ze zien dat ze betere ploeg waren in Hapert. KVC 3 won de wedstrijd overtuigend met 9-6.
    KVC 4 verloor met 6-12 van FSC 1 en KVC 5 verloor nipt van Kraanvogels 1 met 7-8.

Volgende week reizen KVC 1 en KVC 2 af naar Melderslo en gaat KVC 5 op bezoek bij Altior.
    12.35 Altior 5 - KVC 5
    13.10 Melderslo 3 - KVC 2