• Naam: Fraukje Geelen
  Team: KVC 1
  Geboortedatum: 19 april 1999
  Woonplaats: Tilburg/Hoogeloon. Ik zit op kamers in Tilburg, maar kom meestal in het weekend terug naar Hoogeloon.
  Relatie (verliefd): -


  1. Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies?
  Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd en ben momenteel bezig met de master Human Resources Studies aan de universiteit van Tilburg. Naast mijn master doe ik een bestuursjaar bij UniPartners in Tilburg (google het gerust is 😊). Ik vervul hier de rol van HRD- en eventmanager en verder ben ik verantwoordelijk voor projectmanagement (begeleiden van studenten en bedrijven bij lopende consultancy projecten). Tenslotte is een bestuursjaar de ideale gelegenheid voor mij om nog iets langer te genieten van het studentenleven. 😊

  2. Wat zijn je passies/hobby’s buiten het korfballen?
  Naar de Gaopert natuurlijk!! Verder spreek ik graag af met vrienden om te stappen, naar een festival te gaan, lekker te lunchen of gewoon te wandelen. In de winter ga ik het liefst op wintersport en ik sport nog regelmatig bij het sportcentrum van de universiteit.

  3. Heb je een bijnaam, zo ja welke?
  De meeste mensen noemen mij; Frauk. Veel spannender kan ik het niet maken.

  4. Wat is je favoriete zaterdagavondbesteding?
  Stappen met (KVC) vriendinnen.

  5. Hoe zou je de sfeer bij KVC beschrijven?
  TOP! Ik ga met veel plezier naar de trainingen en wedstrijden toe. Dit is tevens de reden waarom ik nog elke week op en neer kom vanuit Tilburg. Het is een club waar alles goed geregeld is en iedereen zich snel thuis voelt. De selectie voelt als een hechte vriendengroep en ik ben heel blij dat ik deze groep meiden in mijn leven heb.

  6. Wat is je favoriete KVC feestje geweest en waarom?
  Lastig om te kiezen, meestal is het elk weekend wel feest met KVC. Het leukste feestje was denk ik onze allereerste HAHO Huifkarrentocht, die we afsloten op Hapert kermis. Jullie kunnen aan Danielle Das vragen hoe het met haar rok is afgelopen.

  7. Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom?
  Jitte de Bruijn, deze meid is sneller dan het licht. Daarnaast vind ik het bijzonder knap hoe goed ze meedraait voor haar eerste jaar in de selectie. Tenslotte kun je gewoon heel erg om haar lachen.

  8. Om wie of wat heb je rond het korfbal het meest gelachen?
  Ik vind dit een lastige vraag, het is met iedereen eigenlijk wel lachen. Als ik toch moet kiezen dan kies ik voor Fenna Lepelaars, zij is zo gek als een deur. Als je op zondagavond in de Gaopert bent, dan heeft deze keuze geen verdere uitleg nodig. 😉

  9. Heb je een bepaald bijgeloof voor de wedstrijd?
  Tosti’s of broodjes kroket voor de wedstrijd zijn wel lekker. 😉

  10. Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt?
  Een paar jaar geleden had besloten om te stoppen in de selectie, vanwege een nieuwe studie en andere keuzes. In de zomervakantie (paar weken later) zat ik alweer bij de TC aan tafel met de vraag of ik toch niet alsjeblieft terug mocht komen.

  11. Hoe denk je dat tegenstanders je zien als speelster?
  ‘’Die lange van KVC.’’

  12. Wat is je hoogtepunt als korfbalster?
  Kampioenschap met Klimroos 1 in 2018 & ik denk toch ook wel de samenwerking tussen Klimroos & VVO (beste keuze in jaren!).

  13. Wat is je dieptepunt als korfbalster?
  Ik heb door een lullig skiongeluk in Tsjechië een paar weken niet kunnen trainen/wedstrijden kunnen spelen. Verder hebben we in 2019 een promotiewedstrijd tegen Dakos gespeeld. Een hele supportersbus was meegereisd naar Someren en alles voor het kampioenschap stond klaar. Winnen of gelijk spelen was voldoende voor promotie. We verloren de wedstrijd met 16-15…

  14. Welke korfbaldroom zou je nog willen verwezenlijken?
  Door de hervorming van de competitie zullen er volgend jaar 2 van de 6 teams degraderen uit de Hoofdklasse. We zullen het met KVC hard te halen hebben in de Hoofdklasse volgend seizoen. Als we het schoppen tot handhaving (waar we ons uiterste best voor gaan doen) dan ben ik van mening dat we trots mogen zijn op dit resultaat. Dit zal voor ons voelen als kampioenschap, ik verwacht dan ook een groot feest indien we handhaven in de Hoofdklasse!!

  15. Waar ligt de kracht van je huidige team?
  Ik vind dat de afgelopen twee jaar senioren 1,2 en 3 echt één selectie is geworden. We staan er als één selectie en supporten elkaar bij elke wedstrijd. Ben en Peter hebben hier een belangrijke rol in gehad. Ondanks dat we het dit seizoen hard te halen hebben, blijft iedereen positief en willen we als team groeien.

  16. Van welke trainer/trainster heb je het meeste geleerd en waarom?
  In mijn jeugd is dat Wendy Mollen geweest (alhoewel dit Wendy nog steeds is als ze boven op de tribune staat te roepen 😉). Ik denk dat dit verder weinig uitleg nodig heeft als je Wendy kent. Ik hoop stiekem nog steeds dat ze een keer hoofdtrainer wil worden!!
  In de senioren was dit Tom Schuitema. Met zijn voor- en nabeschouwingen op de wedstrijd (lees: hele A4’tjes met informatie over de tegenstanders en een stukje over je eigen wedstrijd), kreeg je een goede reflectie van je eigen leerpunten.
  Last but not least, kan ik onze huidige trainer Ben Morel natuurlijk niet vergeten. Zijn trainingen zitten onwijs goed in elkaar, je merkt dat hier een lange termijn plan achter zit. Er zit veel afwisseling in de trainingen en verder ben ik dit jaar op een andere manier tegen korfbal aan gaan kijken (het is vrij simpel, het zit allemaal in het koppie zou Ben zeggen).

  17. Doe je vrijwilligerswerk bij KVC?
  Ik ben coach van de C1. Verder heb ik de afgelopen jaren in verschillende commissies gezeten. Met name het organiseren van het jeugdkamp heb ik altijd met veel plezier gedaan. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat en de PR. Daarnaast fluit ik net als alle andere senioren, A- en B-jeugdleden enkele wedstrijden per jaar. Tot slot ben ik samen met enkele andere KVC-leden bezig met het volgen van de KT2-cursus (opleiding tot trainer). Ik raad het iedereen aan om iets te doen voor de club! Het is een kleine moeite en tegelijkertijd help je de club vooruit!

  18. Wie verdient volgens jou de titel 'clubman/clubvrouw' binnen KVC?
  Lastig om iemand aan te wijzen, omdat ik van mening ben dat er een hoop mensen deze titel verdienen. Als ik toch moet kiezen ga ik voor mijn teamgenoot Manon van Rooij (zover ik weet heeft ze deze titel nooit ontvangen, omdat er geen titels naar bestuursleden gaan). Echter zet zij zich al jarenlang in voor de club (bestuur, TC, kamp, trainster/coach/scheidsrechter). Ze zal nooit klagen over de hoeveelheid werk die ze heeft, maar ik weet dat ze stiekem veel tijd steekt in KVC (en voorheen Klimroos). Kortom meer dan verdiend!!

  19. Je bent voor 1 dag de voorzitster van de vereniging, wat zou je willen veranderen/organiseren?
  Ik vind dat alles momenteel al heel goed georganiseerd is binnen KVC. Ik kijk heel erg uit naar onze nieuwe accommodatie! Er komt een groot nieuw sportcomplex, een grote kantine (heel belangrijk!) en meerdere kunstgrasvelden. Als de nieuwe accommodatie klaar is lijkt het mij (net als mijn voorgangers die dit profiel hebben ingevuld) leuk om een groot KVC toernooi te organiseren (een soort Kempencup/Moatentoernooi maar dan in de korfbalversie).

  20. Wil je verder nog iets kwijt?
  Hulde voor het bestuur en alle overige vrijwilligers die zich heel hard inzetten voor onze mooie club!! <3