• Afgelopen zondag stond de bepalende wedstrijd tegen Altior 3 op het programma voor de dames van KVC 2. Bij winst zouden de dames van KVC 2 namelijk een flinke stap in de goede richting maken naar het kampioenschap en daarmee promotie naar de reserve hoofdklasse. Geen eenvoudige opgave, want de thuiswedstrijd tegen Altior 3 werd afgefloten met een stand van 10-17.

    Desondanks reisden de dames vol goede moed af naar Heeswijk-Dinther, waar ze konden rekenen op de support van KVC 1 en KVC 3. Om 12:30 klonk daar het startsignaal en werd de wedstrijd veelbelovend geopend, want er volgde al snel een voorsprong van 0-2. Helaas gaf Altior 3 snel weerwoord en bracht de stand terug naar 2-2. In de resterende minuten van de eerste helft wist de verdediging Altior goed vast te zetten waardoor de aanval ruimte kreeg om de voorsprong terug te pakken. Met een stand van 3-4 volgde het rustsignaal.

    Coach Peter de Mulder benadrukte in de rust dat er aanvallend een hoog tempo moest worden aangehouden en er gebruik moest worden gemaakt van dynamische spelvormen. Verdedigend ging het goed, maar moest er alert worden gebleven op korte kansen en overnamesituaties onder de korf. Maar één ding wist Peter zeker: de 2 punten gingen mee naar huis!

    De tweede helft werd geopend door een doelpunt van Altior, waardoor de voorsprong voor KVC verdween. Dit betekende dat de aanval flink aan het werk moest. Zo gezegd, zo gedaan. De dames van KVC wisten na verschillende doelpunten van beide partijen een voorsprong van 2 doelpunten te behalen. In de laatste minuten wist Altior nog éénmaal de korf te raken, waardoor 8-9 op het scorebord verscheen. Gelukkig wisten de dames van KVC het hoofd koel te houden en de woorden van Peter waar te maken: de 2 punten waren voor KVC!

    Op zondag 26 maart speelt KVC 2 om 14:55 de kampioenswedstrijd tegen Oxalis 2 bij De Kruisweide in Sevenum. We zien jullie daar graag om onze dames richting het kampioenschap te juichen!