• Kangoeroe Klub

Behalve dat het leuk is, is spelenderwijs leren bewegen ook belangrijk voor de motoriek, coördinatie en het zelfvertrouwen van jonge kinderen. Hiernaast ontwikkelt een kind zich ook op sociaal- emotioneel gebied. Samen sporten zorgt ervoor dat je kind lekkerder in zijn/haar vel zit, makkelijker sociaal contact maakt en weerbaar(der) wordt!

Bij de Kangoeroe Klup bieden we een sport- en spelaanbod aan kinderen (jongens en meisjes) in de leeftijd van 3,5 tot 6 jaar (t/m groep 2 van de basisschool)

-          De kinderen krijgen leuke, verantwoorde trainingen met gevarieerde spelvormen en materialen.

-          Ze zijn lekker veel in beweging en leren op een speelse manier omgaan met winnen en verliezen.

-          De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. We maken wel gebruik van spelvormen die een knipoog hebben naar het korfbal.

De naam Kangoeroe Klup is gekozen, omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel, -een veilige en warme plaats, voor de jongste leden van de club!

De Kangoeroe Klub is dit jaar nieuw en bij 5 aanmeldingen gaan we van start. De beste indruk krijg je natuurlijk door je kind het te laten ervaren, dus we hopen dat we snel van start kunnen gaan.
    Hij/zijn mag in de start fase 5 keer gratis meedoen, daarna houden we een richtlijn van 3 keer aan. Meld je van tevoren aan bij Wendy Mollen.
    De Kangoeroeclub is op zaterdagochtend van 9.30. tot 10.30 uur. In de schoolvakanties hebben wij ook vakantie.

De contributie per jaar is € 65,-. Hiervoor kan je kind ook deelnemen aan alle andere activiteiten die de club aanbiedt voor deze leeftijd. Het inschrijfformulier om lid te worden kun je invullen op onze website. https://www.kvckorfbal.nl/aanmelden

Meer informatie of een indruk krijgen van wat de Kangoeroe Klub is kijk dan eens op Facebookpagina: ‘Kangoeroe Klub De Korfrakkers  of neem gerust contact op met Wendy Mollen, 0629291214, w.mollen@kvckorfbal.nl.