• Het zou dé wedstrijd moeten worden van het seizoen...Het liep echter anders, in een bloedstollende strijd komt KVC 1 doelpunt te kort.

  Nadat KVC 1 de ochtend in de sporthal in Hapert had doorgebracht om de overige KVC teams aan te moedigen, was het tijd om af te reizen naar Deurne. In de sporthal in Deurne vond de wedstrijd MKV 1 - KVC 1 plaats. Voor onze trouwe fans hoeven wij niet uit te leggen dat MKV een bekende en geduchte tegenstander is. De voorgaande wedstrijd eindigden in een stand van 24-18 in het voordeel van KVC. Alhoewel deze uitslag iets wat vertekend was, aangezien het drie minuten voor tijd nog altijd spannend was. Om kans te maken op de nacompetitie was het belangrijk om de punten mee naar huis te nemen. De spanning was voelbaar binnen het team maar de positiviteit en het vertrouwen overheerste. Dat laatste kreeg al helemaal een boost na de videoboodschap die het team kreeg van hun trouwe fans om ze een hart onder de riem te steken.

  De scheidsrechter fluit in en gelijk wordt het duidelijk dat het een wedstrijd wordt met veel doelpunten. Het publiek knipperden drie keer met hun ogen of er stond binnen vijf minuten spelen al een stand van 6-6 op het scorebord. KVC krijgt veel ruimte van de tegenstanders uit Milheeze, waardoor het team goed hun eigen spel kan spelen. Er worden genoeg kansen gecreëerd en waar het in voorgaande wedstrijden ontbrak in de afronding, is KVC deze keer loepzuiver. Door een afstandsschot van Nanne Schilders pakt KVC voor het eerst de voorsprong in de sporthal in Deurne. 6-7. De voorsprong blijft van korte duur want in de aanval daarna is het direct raak bij de thuisploeg. Zoe Bolte, die tijdens de wedstrijd maarliefst zes afstandsschoten scoort, brengt de spanning weer terug in de wedstrijd. 7-8. Echter laat de thuisploeg zien dat zij er ook alles aan doen om de punten in eigen huis te houden en weten door middel van twee doelpunten de stand weer naar zich toe te trekken. Naast drie doelpunten van MKV, weten Jitte de Bruijn, Fraukje Geelen en Nanne Schilders voor rust nog te scoren. Er wordt gerust met een stand van 12-11. De 11 doelpunten is positief. De foutenlast in de verdediging is echter het negatieve feit van de eerste helft. Ballen worden slordig uitgebracht, wat gelijk zorgt voor tegendoelpunten. Ben Morel benaderd daarom extra het belang van de fouten in de verdediging.
  Het speelbeeld uit de eerste helft is ook terug te zien in de tweede helft. Doelpunten vallen om en om. Het is niet dat KVC zwak uit de kleedkamers komt, maar toch weet MKV voor het eerst in de wedstrijd uit te lopen tot meer dan twee doelpunten verschil. 14-11. De voorsprong is wederom van korte duur want Janne Sleddens en Zoe Bolte (2x) brengen de stand terug 14-14. In de tweede helft blijft MKV telkens de leiding houden in de wedstrijd (16-14). Met een afstandsschot van Zoë Bolte en Evi Das blijft het geloof in de wedstrijd er. 16-16. Er zijn nog tien minuten te spelen en de wedstrijd kan nog alle kant op. In de laatste fase van de wedstrijd komt KVC drie doelpunten achter te staan (20-17). Op dat moment staan er nog vijf minuten op de klok. Ben Morel vraagt een time out aan en het team weet dat het nog mogelijk is. Vijf minuten zuivere speeltijd kan genoeg tijd zijn voor drie punten. Nanne Schilders en Karin Vosters weten voor het eindsignaal nog te scoren door middel van twee korte kansen. Iedereen van het team weet te scoren, maar helaas kopen ze daar geen punten mee. De scheidsrechter fluit af bij een stand van 20-19.

  KVC komt tijd te kort om de punten mee naar huis te nemen. Dit voelt als een zuur verlies. Echter, KVC zou KVC niet zijn als ze de moed niet verliezen. Met nog drie wedstrijden op het programma bestaat de kans op nacompetitie nog steeds. Alhoewel ze niet alles zelf meer in de hand hebben, gaan ze knokken tot de laatste wedstrijd.

  Ook voor de overige KVC teams was het niet de beste start van 2024... Enkel senioren 4 wist een punt te bemachtigen.
  KVC 2 - Rooi 2: 5-10
  KVC 3 - Altior 3: 6-9
  KVC 4 - Bladella 2: 9-9
  KVC 5 - BIO 1: 9-13

  Snel op naar volgende week! Het programma van 21 januari is als volgt:
  10.00 KVC 5 - DSV 3
  11.10 KVC 1 - Altior 1
  12.25 KVC 2 - Prinses Irene 2
  13.40 KVC 3 - Diessen 2

  Alle wedstrijden vinden plaats in het MFA in Hapert, tot dan!!