• Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen directe concurrent DAW Schaijk op het programma. Gelet op de huidige stand was het voor beide teams een belangrijke wedstrijd om nacompetitie voor degradatie te voorkomen. KVC 1 kon alle support gebruiken en werd aangemoedigd door het team van de week de E1!

  De scheidsrechter floot in en meteen in de eerste aanval werd duidelijk dat de meiden van KVC op scherp stonden. Door hoog tempo te houden kwamen er verschillende kansen en kwam de 1-0 snel op het scorebord door Janne Sleddens. KVC kent een vliegende start en zo kwam het op een 3-0 voorsprong door afstandsschoten van Jitte de Bruijn en Fraukje Geelen.

  Niet alleen de meiden waren blij met deze felle en goede start van de wedstrijd. Het publiek werd ook verwend en riep “hiervoor zijn wij gekomen”.

  KVC weet lange aanvallen goed uit te spelen en krijgt door een goede actie van Karin Vosters een vrije bal mee, die Zoë Bolte goed wist te benutten. In de verdediging worden de afspraken nagekomen en weten de meiden van KVC voor het eerst in lange tijd de foutenlast laag te houden. Janne Sleddens wist de korf zondag goed te vinden en zette door middel van een afstandsschot de 5-0 op het scorebord. Voor rust weet KVC de stand verder uit te bouwen naar 7-0. Door een afstandsschot van Fenna Lepelaars en een korte kans achter de korf van Fraukje Geelen.

  Na rust was het DAW Schaijk die gelijk in de eerste aanval de korf wist te raken waardoor de stand 7-1 werd. Echter weet KVC het hoofd koel te houden en breidde de stand uit naar 14-1. Er werd goed samen gespeeld en de goede kansen werden benut. Vervolgens weet DAW Schaijk drie keer te scoren, waarmee de stand op 14-4 kwam. De winst komt alleen niet meer in gevaar, het laatste doelpunt aan de kant van KVC was een afstandsschot van Evi Das, die daarmee de stand op 15-4 zette. De scheidsrechter fluit de wedstrijd af met een eindstand van 15-7. Een overwinning voor KVC en zet daarmee een belangrijke stap om te handhaven in de hoofdklasse.

  KVC 2 - Daw/Schaijk 2 6-14
  KVC 3 - Corridor 2 12-3
  KVC 4 - DDW 3 4-11
  KVC 5 - Stormvogels 4 8-5