• Deze zondag stond de wedstrijd tegen de Peelkorf 1 op het programma voor de dames in het rood-zwart. Voor aanvang van de wedstrijd van het vaandelteam lieten zowel KVC 5 als KVC 2 het goede voorbeeld zien doordat allebei de teams de punten in eigen huis hielden.

  De scheidsrechter fluit in en gelijk wordt duidelijk dat de uitploeg gebrand is om de punten mee naar huis te nemen. KVC 1 kijkt dan ook al snel tegen een 0-2 achterstand aan. In de aanval heeft KVC 1 moeite met de verdedigende druk die ze krijgen. Toch weet Karin Vosters de kansen te vinden in de aanval, een goede pass van Evi Das zorgt dan ook voor het eerste doelpunt aan de kant van KVC. Evi Das laat wederom in deze wedstrijd zien dat ze op jonge leeftijd goed mee overkan met het eerste team. Ondanks dat de Peelkorf de betere ploeg is, weet KVC het spannend te houden de eerste 15 minuten. Een vrije bal van Jitte de Bruijn en een afstandsschot van Zoë Bolte brengen de stand terug naar 3-4. In de periode daarna laat de ploeg uit Limburg zien waarom zij bovenin meedraaien in de poule. Van de zeven schoten, schieten ze vier afstandsschoten binnen. Verdedigend worden niet altijd de juiste afspraken nageleefd, wat resulteert in een achterstand van 3-10. Toch zijn er in de aanval kansen genoeg voor de ploeg uit Hapert. Als we ons publiek mogen geloven ontbreekt het vertrouwen in onze schoten. Vlak voor rust krijgt Fraukje Geelen na een goede actie van Karin Vosters een strafworp mee. Deze strafworp wordt benut. 4-10. De uitploeg weet ook nog twee keer te scoren, waardoor er gerust wordt met een stand van 4-12. In de rust worden de afspraken van de verdedigende tactiek herhaalt en worden er door coach Ben Morel tips gegeven om met de verdedigende druk van de Peelkorf om te gaan. Na rust ziet het spel er hetzelfde uit. Het eerste doelpunt na rust is voor Peelkorf. Jitte de Bruijn weet het eerste doelpunt na rust aan de kant van KVC te maken. 5-13. Net als voorgaande wedstrijden gaat KVC door tot de laatste minuut. De dames uit Hapert hebben al vaker tijdens deze competitie gezien dat het mogelijk is om van een flinke achterstand terug te komen. Ondanks de werklust, is de uitploeg zuiver. Er vallen 5 doelpunten achter elkaar in de korf (helaas voor ons in de verkeerde korf). 5-18. De laatste 8 minuten willen de schoten wel vallen en vallen de doelpunten om en om. Zoë Bolte, Janne Sleddens en Fenna Lepelaars scoren alle drie een afstandsschot. Echt spannend wordt het niet meer, aan beide kanten valt nog 1 doelpunt. Nanne Schilders sluit de wedstrijd met een korte kans. De scheidsrechter fluit af bij een stand van 9-20. Een ander resultaat dan gehoopt. Doordat Prinses Irene nipt heeft verloren van Stormvogels, blijft nog alles mogelijk in de poule. Wederom wil KVC 1 het publiek bedanken, dit sleept ons door onze pittige competitie heen!!

  KVC 5 wist vandaag ruim te winnen van de nummer 3, Tuldania 2, in de poule. 15-4. KVC 2 nam het vandaag op tegen de ongeslagen koploper, Be Quick 3. Deze wedstrijd was spannend tot de laatste seconde en werd nipt gewonnen met 7-6. Een onwijs knappe prestatie voor senioren 2. KVC 3 en KVC 4 wisten helaas geen punten in eigen huis te houden. KVC 3 - Rosolo 3 eindigen in een stand van 6-10. KVC 4 - Vessem/Winty 2 was 8-15.

  Volgende week staan de laatste wedstrijden van 2023 op het programma. Hoe leuk zou het zijn als we met een klapper het nieuwe jaar in gaan? Programma 17 december:
  10.00 DDW 4 - KVC 5
  11.10 DDW 3 - KVC 4
  11.30 KVC 1 - Stormvogels 1
  13.10 Melderslo 3 - KVC 3
  13.30 Swift/HSBV 2 - KVC 2

  Zoals je ziet speelt KVC 1 alleen thuis, we kunnen jullie support daarom extra goed gebruiken!! De vorige wedstrijd tegen Stormvogels eindigde in een gelijk stand van 10-10. Beide teams zullen gebrand zijn om te winnen.